Su kaynaklarında bulunan bu bakteri, özellikle immün sistemi zayıf olan bireyleri tehdit eder. Belirtileri arasında ateş, öksürük ve solunum sıkıntısı bulunur.
Duş başlıklarının temizliği ve hijyeni bu bakteriye yakalanmamak için en önemli kriterdir. İşte Duş başlığı hastalığı hakkında merak edilenler
Lejyoner hastalığının inkübasyon periyodu 2-10 gün olmakla birlikte birçok vakada 5-6 günden sonra semptomlaLejyoner Hastalığı belirtileri nelerdir?
Lejyonr ortaya çıkabilir. Hastalık erken dönemde ciddi bir gribal enf. şeklinde başlayıp bunları ateş kuru öksürük, baş ağrısı, yorgunluk, iştahsızlık, solunum sıkıntısı, kas ve eklem ağrıları gibi semptomlar takip eder. Akut durumlarda vücudun birçok sistemi etkilenip bulantı, kusma , mental konfüzyon ve hatta renal yetmezlik gelişebilir.
Lejyoner hastalığı “fırsatçı” bir enfeksiyon olarak da değerlendirilir; çünkü belirgin bir şekilde altta yatan bir hastalığı olan veya immün sistemi zayıf bireyler hasta olmaktadır. Normal bağışıklık sistemine sahip sağlıklı bireyler etkene maruz kalsalar bile çoğu kez enfeksiyon gelişmemektedir. Erkekler kadınlardan daha çok etkilenmektedir.
DUŞ BAŞLIĞI HASTALIĞI (LEJYONER HASTALIĞI) NEDİR?
Lejyoner hastalığı veya Legionellosis, Legionella türlerinin neden olduğu ciddi bir akciğer enfeksiyonudur. Legionella ailesi şu anda 70 ayrı serogrubu kapsayan en az 50 türden meydana gelmektedir. Bunların sadece bir kısmı insanda hastalık ile ilişkilidir. Hastalığa en sık neden olan tur L.pneumophila’dır; ve diğerlerinden farklı invazyon ve virulans yetenekleri ile, L.pneumophila serogrup 1, vakaların %75-80’inden sorumludur. Bununla birlikte diğer türlerde özellikle nozokomiyal pnömonilere neden olabilir.
HELAL SERTİFİKALI 100%YERLİ FORMÜLÜMÜZLE HİZMETİNİZDEYİZ.
Lejyonelloz terimi ise hafif ateşli hastalıkdan (Pontiac ateşi), hızlı ve fatal olabilen pnömoniye kadar uzanabilen (Lejyoner hastalığı) bakteriyel enfeksiyonları tanımlamak için kullanılır. Lejyoner hastalığı, ılımlı bir alt solunum yolu tutulumundan, tum organları etkileyen, ağır koma ve olume ilerleyebilen formlarıyla genis bir klinik yelpazede ortaya çıkabilen sistemik karakterli bir enfeksiyondur. Temel patolojik olaylar akciğerlerde ortaya cıkar ve hastalığın seyrini savunma mekanizmalarının durumu belirler. Klinik ve radyolojik olarak diğer pnömonilerden ayırdedilemediği icin kesin tanısı mikrobiyolojik inceleme ile konur
Herkes bir ürünün kendisine yardımcı olabileceği tüm noktaların farkında olmayabilir. Bu nedenle, bu noktaları yazınızda vurgulamayı unutmayın. Hatta daha önce hiç düşünmedikleri noktalara da değinebilirsiniz!
Dikkat! Duş Başlığında Gizlenen Tehlike...
Verem Olabilirsiniz!
Duş başlığı hastalığı olarak da bilinen lejyoner mikrobu, ateş, öksürük ve ishal gibi pek çok semptomu gözler önüne seriyor.
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sulhattin Arslan, "lejyoner" mikrobunun duş başlıklarında da bulunabildiğini belirterek, duş başlıklarının temizliğine dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu. Peki, Duş başlığı hastalığı nedir, belirtileri nelerdir?
Lejyoner hastalığı, halk arasında dönem dönem 'duş başlığı hastalığı' olarak da bilinen önemli bir akciğer enfeksiyonudur. Bu enfeksiyon, Legionella olarak bilenen bakteri türleri tarafınca çoğalır ve özellikle su sistemlerinde bakteriyel kontaminasyon sonucu meydana gelir. Özellikle Duş başlıkları,
Bulunduğu yerlerde, bu bakterinin solunum yolu ile vücuda girmesine sebep olur. Lejyoner hastalığı, ateş, baş ağrısı, solunum sıkıntısı ve kas ağrısı gibi belirtilerle kendini belli eder ve tedavi edilmediği sürece ciddi sağlık sorunlarına sebep olabilir.
Bahsettiğiniz ürüne herhangi bir nedenle herkesin erişimi olmayabilir. Seçim yapabilecekleri birkaç alternatif ürün eklemek isteyebilirsiniz. Bu okurların hoşuna gidecektir.
DUŞ BAŞLIĞI HASTALIĞI (LEJYONER HASTALIĞI) NEDİR?
Lejyoner hastalığı ya da Legionellosis, Legionella türlerinin sebep olduğu ciddi bir akciğer enfeksiyonudur. Legionella şu anda 70 tane farklı serogrubu kapsayan ve minimum 50 türden meydana gelmektedir. Bunların sadece belli bir kısmı insanda hastalıklarla ilişkilidir. Hastalığa en çok sebep olan tur L.pneumophila’dır; ve bu tür diğerlerinden farklı virulans ve invazyon yetenekleri ile, L.pneumophila serogrup 1, vakaların yüzde 75-80’inden sorumludur. Bununla beraber diğer türlerde özellikle nozokomiyal pnömonilere sebep olabilir.
Lejyonelloz terimi ise hafif ateşli hastalıkdan (Pontiac ateşi), fatal ve hızlı olabilen pnömoniye kadar uzanabilen (Lejyoner hastalığı) bakteriyel enfeksiyonları tanımlamak için kullanılıyor. Lejyoner hastalığı, hafif bir alt solunum yolu tutulumundan, tüm organları etkileyebilen, ağır koma ve ölüme ilerleyebilen formlarıyla geniş bir klinik yelpazede ortaya çıkan sistemik karakterli bir enfeksiyondur. Temel patolojik olaylar akciğerlerde ortaya çıkıyor. Hastalığın seyrini ise savunma mekanizmalarının durumu belirliyor. Radyolojik ve Klinik olarak diğer pnömonilerden ayırdedilemediği icin kesin tanısı mikrobiyolojik incelemeyle konulabilir.
Rehberimizde ortaklık bağlantıları hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.
Comments